Cégünkről

Vállalkozásunk, a Tulipa Kereskedelmi Kft. 1991 évben alakult holland és magyar befektetői tőke együttműködésével, mára azonban teljesen magyar érdekeltségű, dinamikusan fejlődő családi vállalkozásként működik. A cég nyíregyházi székhellyel került megalapításra, de a nyíregyházi telephelyen kívül fióktelepet működtet Gödöllőn is. (Amennyiben Ön a gödöllői helyszínünkre kíváncsi, úgy kattintson ide.)

Az egykori Nyíregyházi Közterület-fenntartó Vállalat kertészeti telephelyének megvásárlásával alakult ki a vállalkozás központi telephelye, ahol az összesen 5,4 ha-os területen, üveg-, illetve fóliaborítású növényházakban folyik a dísznövény, egynyári- és balkonnövény termesztés és kereskedelem.

A vállalkozás Nyíregyházán 3 virágüzletet és egy kertészeti- és virágárudát működtet, emellett 3 további nyíregyházi üzlethelyiségét bérbe adja.

A vállalkozás, három, egymással szoros kapcsolatban álló ágazatra tagolódik. A kereskedelmi üzletág mellett a parktervezés, -építés, -fenntartás, illetve a növénytermesztés üzletágak különülnek el. Árbevételt tekintve a kereskedelmi üzletág a legsikeresebb, de ez azonban nem releváns, hiszen a szoros összefonódás miatt a növénytermesztési és a parképítési bevételek egy része is itt realizálódik (a növényanyag és egyéb kellékek eladása miatt).

A telephelyeken a kezdetektől folyik cserepes- és vágott virágtermesztés, illetve egy- és kétnyári növények termesztése. A növénytermesztés volumenét jelzi, hogy a Kft-nek közel 1,5 hektár üveg és foila boritásu termesztő berendezés áll rendelkezésére.

Cégünk megalakulása óta foglalkozik cserepes dísznövények, vágott virágok, dugványok és virághagyma importjával, illetve ezek és a saját kertészetekben megtermelt vágott virág és cserepes dísznövény kis- és nagykereskedelmi értékesítésével. Számtalan országból importálunk direktben növényeket, dugványokat, virághagymákat. Külföldi partnerhálózatunk Hollandiából, Kolumbiából, Olaszországból, Lengyelországból, Németországból, Törökországból, Spanyolországból tevődik össze.

Park tervezés, -építés, -fenntartás üzletágunk szintén a Kft megalakulása óta prosperál. A Tulipa Kft. legsikeresebb tevékenységei közé tartozik a köztéri parkok építése és fenntartása, családi házak parkjainak tervezése és kialakítása, illetve tetőkertek létesítése.

A foglalkoztatottak átlaglétszáma 45 fő körül mozog, ebből kb. 10 fő rendelkezik szakirányú felsőfokú képesítéssel.

Cégünk 2001-től foglalkozik enyhén értelmi fogyatékos tanulók gyakorlati képzésével, a Gölesz Viktor Speciális Iskolával szoros együttműködésben. A Kft telephelyén felszerelt oktatóterem, saját öltözőkkel, mosdókkal áll a tanulók rendelkezésére. Az enyhén értelmi fogyatékos tanulók képzése tanulószerződéses jogviszonyban történik, így a tanulók ösztöndíjat is kaphatnak.

Emellett aktívan részt veszünk a Nyíregyháza környéki közép- és felsőfokú oktatási intézmények gyakorlati képzésében is, és időszakosan saját virágkötő tanfolyamot is indítunk. A telephely felszereltsége lehetővé teszi, hogy a diákok korszerű, naprakész technológiákat sajátíthassanak el.

A Tulipa Kft. piaci és pénzügyi helyzete stabil. A hosszú távú piaci sikerek érdekében
egy megfontolt és kiegyensúlyozott fejlesztési stratégiát követ,
a profit jelentős részét a termelési tevékenység modernizálására
és a szolgáltatások minőségi fejlesztésére fordítja.

A nyíregyházi telephely és a hozzá kapcsolódó kiskereskedelmi
egységek a térség meghatározó piaci szereplői. 
Import virághagyma kis- és nagykereskedelmi értékesítésében
cégünk országos szinten is jelentős szerepet tölt be.

A vállalkozás parképítési, -fenntartási valamint növénytermesztési
és kereskedelmi tevékenységének minőségét a cég
bel- és külföldi kapcsolatrendszere garantálja,
referenciái és elért szakmai sikerei fémjelzik.
A Kft több szakmai szervezetnek a tagjaként
igyekszik naprakészen tájékozódni a korszerű
technológiai ismeretekről, szakmai továbblépési lehetőségekről.